TREI TINERI DIN BĂLȚI, CERCETAȚI PENAL PENTRU TÂLHĂRIE

Trei tineri cu vârste de 21, 22 și respectiv 25 de ani, domiciliați în municipiul Bălți, sunt cercetați penal pentru tâlhărie. Unul dintre ei, care este și organizatorul infracțiunii se află în detenție în Penetenciarul din Lipcani, condamnat pentru jaf, tâlhărie și furt, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Generel de Poliție.

Ceilalți doi suspecți, aflați în libertate, au fost reținuți în urma plângerii parvenite din partea unei femei de 20 de ani, domiciliată în localitatea Slobozia Măgura, raionul Sîngerei. Aceasta, a declarat poliției că două persoane cu fața acoperită au pătruns în casă prin deteriorarea uşii de la intrare şi a ferestrei, amenințând-o cu un obiect asemănător cu pistol. Imobilizându-i picioarele cu scoci i-au sustras verigheta de pe deget și telefonul mobil. Bunuri estimate la aproximativ 11 mii de lei.

Suspecţii au plecat de la faţa locului într-o direcţie necunoscută, prin spatele casei. Ulterior, indivizii au fost identificați și reținuți, aceștia recunoscându-și vina.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și la Penetenciarul unde este deținut cel de-al treilea suspect, au fost ridicate bunurile sustrase dar și  telefoanele mobile.

Doi dintre suspecți au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar deținutul va fi pedepsit pentru organizarea infracțiunii.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de tâlhărie se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.