UE: Sute de mii de certificate de vaccinare false

Poliția din țările UE se concentrează tot mai mult pe distribuirea documentelor de vaccinare falsificate. Sute de oameni ai legii investighează deja cazuri conexe. În special, în Italia, a fost posibil să se identifice un întreg grup de persoane care au produs certificate false, iar mai multe canale prin care le-au fost promovate serviciile au fost blocate. Totodată, la rețeaua de atacatori au fost conectați aproximativ 140 de mii de utilizatori, cărora li s-a cerut să plătească de la 100 la 500 de euro pentru un certificat de vaccinare fals. Cei care doreau să cumpere documente pentru întreaga familie au primit o reducere, transmite n4.md. 

Hackerii reușesc uneori să exploateze vulnerabilitățile computerului. Unii sunt asistați de funcționari din administrație sau lucrători sanitari. Afacerea promite beneficii serioase. Potrivit relatărilor din presă, organizatorii uneia dintre rețelele underground din Franța au reușit să câștige aproape două milioane de euro.

În Franța, măsurile care vor fi aplicate pentru combaterea fraudelor sunt înăsprite. Până în prezent, în țară au fost identificate peste 182 de mii de certificate false. Pentru utilizarea sau păstrarea unui contrafăcut se aplică o amendă în mărime de la 135 la 1000 de euro. Cei care îl falsifică riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de 150 de mii de euro.

de certificatede miide vaccinarefalseSuteUE
Comments (0)
Add Comment