Un băiețel ucrainean în vârstă de 11 ani a trecut singur granița în Slovacia. A parcurs o distanță de circa 1.000 de kilometri

Un băiețel ucrainean în vârstă de 11 ani a trecut singur granița în Slovacia, la 1.000 de kilometri de orașul  Zaporijjea, de unde provine. Oficialii de la frontieră l-au lăudat pentru curaj numindu-l „eroul nopții”, transmite agora.md. cu referire la CNN. 

Acesta a sosit singur, cu un rucsac în spate, o pungă de plastic și un pașaport învelit în hârtie.

„A venit singur pentru că părinții lui au trebuit să rămână în Ucraina. Voluntarii l-au îngrijit, l-au dus într-un loc cald și i-au dat de mâncare și de băut”, se arată în postarea Ministerului de Interne al Slovaciei.

„A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou”, se arată în comunicatul Ministerului de interne slovac.

Urmărește-ne pe Telegram 

Autoritățile au luat legătura cu rudele băiatului sunând la numărul de telefon scris pe mâna acestuia. Astfel, rudele acestuia din Slovacia, au venit să-l preia de la graniță. CNN precizează însă că nu a putut verifica independent veridicitatea acestui caz.

Potrivit celor mai recente date furnizate de ONU, circa 1,5 milioane de oameni s-au refugiat din Ucraina de la începutul războiului, de pe 24 februarie, ceea ce l-a făcut pe Înaltul Comisar la ONU pentru Refugiați, Fillipo Grandi, să numească această criză ca fiind criza umanitară cu cea mai rapidă creștere de la cel de-al Doilea Război Mondial.

În Republica Moldova, aproape 230.000 de ucraineni au intrat în țară de la începutul războiului, dintre care 120.000 au ales să rămână în țară.

a trecut granița în Slovaciabăiețel de 11 aniZaporijjea
Comments (0)
Add Comment