Vânătoarea de şoferi în Chişinău. IGP anunță câte vehicule au fost evacuate pe parcursul anului curent

Numărul amenzilor aplicate șoferilor în municipiul Chișinău, pentru blocarea, oprirea și staționarea neregulamentară, a crescut de aproape trei ori în ultimii patru ani. În contextul dat potrivit conducerii Inspectoratului General al Poliției, pe parcursul anului curent, din acest motiv au fost evacuate din oraș și transportate la parcarea specială de la Trușeni, peste circa 6 500 de vehicule, tranmsite realitatea.md. 

Aceste datele au fost prezentate joi, la data de 16 decembrie, de către șeful adjunct al IGP, Alexandru Bejan.

„Pe parcursul anului curent, au fost documentați circa 24 754 de conducători auto, pentru parcarea în locurile interzise sau blocări de treceri. Acest număr de încălcări este mult mai mare decât perioadele anterioare, înregistrăm creșteri practic de cinci ori a documentărilor respective și aceeași situație putem să o remarcăm și în cazul automobilelor ridicate, evacuate în acest caz. În acest an, în jur de 6 534 de unități de transport au fost ridicate, ceea ce este practic de 10 ori mai mult decât anul precedent. Din 10 cazuri de documentări de ridicarea a transportului, șapte le realizăm în urma apelurilor cetățenilor sau în baza demersurilor administrației publice locale”, a declarat Alexandru Bejan.

Mai mult decât atât resposabilul a mai precizat că atât procesele verbale, cât și procedura de ridicare a vehiculelor nu este făcută de polițiști doar pentru a-și argumenta orele petrecute la locul de muncă, ci pentru că este o atribuție elementară a poliției.

Potrivit sursei citate din toamna anului 2020, mașinile parcate la nimereală în Capitală au început să fie evacuate la o parcare special amenajată din afara orașului.

Menționăm că, pentru a-și recupera mijloacele de transport, conducătorii trebuie să achite anumite taxe, în funcție de durata aflării acestora la parcarea specială.

ChișinăuevacuateIGPmașinivânătoare de șoferi
Comments (0)
Add Comment