Variana Omicron a fost depistată în R. Moldova în alte 16 probe supuse secvențierii

Varianta Omicron a fost depistată în Republica Moldova în alte 16 probe din cele 45 secvențiate de specialiști. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Nicolae Jelamschi, transmite tv8.md. 

Potrivit directorului, probele au fost colectate în intervalul 17-27 ianuarie, iar pentru a asigura un eșantion mai sigur au fost selectate 276 de probe, din ele 75 au avut un CT mai mic de 25, ceea ce înseamnă că este o precondiție pentru efectuarea secvențierii.

La pretestare au fost evidențiate 45 de probe dintre care în 16 au fost confirmate Varianta Omicron.

Din totalul de cazuri, 6 cazuri au fost înregistrate în rândul bărbaților, iar 10 în rândul femeilor. Din totalul de cazuri, 5 cazuri de infectare cu Varianta Omicron au fost depistate în Chișinău, iar restul cazurilor au fost depistate la cetățeni din raioane și suburbii.

Nicolae Jelamschi a precizat că Republica Moldova dispune de doze suficiente de vaccin pentru imunizarea populației, astfel cei care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 o pot face oricând în cadrul instituțiilor medicale.

Totodată acesta a declarat că municipiul Chișinău rămâne în funtea clasamentului la capilolul vaccinare, unde aproximativ 44% din populație este imunizată, urmată de Soroca 34%, UTA Găgăuzia- 18%, după care Leova.

Directorul ANSP a mai spus că în prezent este formată o echipă de lucru care va lua o decizie referitor la imunizarea copiilor sub 12 ani.

Varianta Omicron a fost depistată în R.Moldova pe 11 ianuarie. Din 149 de probe secvențiate de specialiști, la fel în 16 probe a fost depistată noua variantă a coronavirusului. Printre pacienții depistați cu noua variantă sunt un bebeluș de două luni și o femeie însărcinată.

16 probe supuse secvențieriidepistată în MoldovaVarianta Omicron
Comments (0)
Add Comment