Viceprimarul de Bălți infirmă zvonurile, că orașul ar fi plasat în carantină 

La adresa primăriei au parvenit sute de apeluri din partea bălțenilor. Aceștia s-au arătat, îngrijorați de zvonurile, precum că orașul ar intra în autoizolare, în urma creșterii cazurilor de Covid în municipiu. Viceprimarul a declarat că aceasta nu sunt altceva decât zvonuri. Administrația nu intenționează să plaseze orașul în carantină.

Viceprimarul a menționat că la Bălți se respectă măsurile sanitar-epidemiologice. Acesta a mai adăugat că nu s-a înregistrat nici un caz de coronavirus în rândul angajaților piețelor din oraș. Informațiile apărute în mass-media nu sunt adevărate. Sâmbătă, administrația primăriei a emis un comunicat de presă în care infirmă spusele șefului ANSP, Nicolae Furtună.

Șefa secției Sănătate din cadrul primăriei, Feodora Rodiucova a confirmat faptul că nici un caz de coronavirus nu a fost înregistrat la piețele din Bălți.

Amintim că anterior, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună a declarat la un post de televiziune, că odată cu redeschiderea piețelor din Bălți au fost înregistrate mai multe cazuri în rîndul angajaților. Sîmbătă, administrația primăriei a emis un comunicat pentru a informa cetățenii, că aceste declarații nu sunt adevărate.

,, Piețele din Bălți activează în conformitate cu standardele anti-epidemice aprobate de Comisia Națională pentru Situații Excepționale pentru aceste unități de comerț din întreaga țară. Aceste standarde au fost prescrise separat pentru piețele din Bălți de către comisia municipală de sănătate publică.
Respectarea măsurilor este monitorizată zilnic de către administrația întreprinderii și oamenii legii. Până în prezent, nu a fost întocmit nici un process verbal pentru încălcarea lor.

În același timp, situația epidemică din oraș se acutizează în conformitate cu tendința generală din ultimele săptămâni, caracteristică Republicii Moldova, care a devenit liderul est-european în răspândirea coronavirusului pe cap de locuitor. ”

autoizolareviceprimarulzvonuri