Video// În lacrimi, Igor Armaș s-a retras de la Naționala de fotbal

Igor Armaș s-a născut la Căuşeni, unde a făcut primii paşi în fotbal.

Unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul moldovenesc, căpitanul Naționalei, Igor Armaș, și-a anunțat retragerea de la echipa reprezentativă a Moldovei. Fotbalistul și-a anunțat decizia imediat după meciul de aseară cu selecționata Israelului, pe care tricolorii l-au pierdut cu scorul de 1-2, scrie agora.md. Armaș  cu greu și-a stăpânit lacrimile în momentul în care a făcut declarația de retragere. Igor Armaș se află pe locul patru în clasamentul all-time al prezențelor la Națională. A îmbrăcat tricoul tricolorilor moldoveni de 73 de ori şi a marcat cinci goluri. Două dintre acestea au adus victoria selecţionatei noastre cu rezultatul de 1-0. Ambele au fost în partide cu Andorra, în 2016 şi 2019.

Igor Armaș s-a născut la Căuşeni, unde a făcut primii paşi în fotbal. În 2001 vine la Chişinău, la Școala Tânărului Fotbalist Zimbru.

Spre sfârșitul sezonului 2003-2004, antrenorul Serghei Sîrbu îl include în lotul echipei a doua a clubului Zimbru, care evolua în Divizia „A”. La  29 mai 2004, la nici 17 ani, în minutul 76 al meciului cu Maiak Chirsova, a debutat la Zimbru-II, înlocuindu-l pe Dumitru Mazca. Meciul a fost câştigat de Zimbru cu 5-0. Şi în următorii doi ani avea să joace la juniori şi la Zimbru-2. În 2005-2006 devine jucător de bază la echipa a doua, joacă regulat şi reuşeşte şi primul gol. În întâlnirea cu Moldova-03 Ungheni înscrie un gol în victoria cu 7-0.

În primăvara lui 2007 este promovat la prima echipă. La 7 matrtie a intrat pe teren în partida cu rivala Sheriff Tiraspol, în fața a 4500 spectatori. Atunci a primit şi primul cartonaş galben în Divizia Naţională. Jocul tânărului fundaş a lăsat o impresie bună şi apare în lot tot mai des. Este chemat la naţionala de tineret a ţării unde a debutat la 2 februarie 2007 în amicalul cu selecţionata României, pierdut de băieţii noştri cu 0-2. La echipa adversă jucau Cheşeru, Bicfalvi, Stancu, Neagu şi Tătăruşanu, fotbaliști care mai târziu au devenit vedete ale fotbalului de peste Prut.

În 2008 Igor Dobrovolski îl convoacă în premieră la Naționala Republicii Moldova. Pentru prima dată a îmbrăcat tricoul Naţionalei pe 28 mai, în amicalul de la Tiraspol cu Armenia, scor 2-2.

 

 

de la Naționala de fotbalIgor ArmașÎn lacrimis-a retras