„Zimbru” anunță că-și reia activitatea. În fruntea clubului – fostă consilieră a lui Candu

Clubul de Fotbal „Zimbru” anunță că-și reia activitatea fotbalistică. Se întâmplă după ce la începutul lunii martie clubul anunța că a rămas fără finanțare după ce omul de afaceri Nicolae Ciornîi a renunțat să continue investițiile, relatează agora.md

Acum patru luni, „Zimbru” anunța că se retrage din competiții cu principala echipă de jucători. Mai mult, „Zimbru” anunță că șefa clubului, de acum încolo, va fi Iulia Petuhov, care, până mai ieri, a deținut funcția de șefă adjunctă a Agenției de Investiții. Mai mult, aceasta a fost și consiliera fostrului președinte al Parlamentului, Andrian Candu.

Relansarea clubului a fost anunțată printr-un comunicat de presă. „Cea mai veche și titrată echipă din Republica Moldova s-a inițiat într-un proces amplu de modernizare și restructurare, menit să îmbunătățească sustenabilitatea, profesionalismul și rezultatul final al clubului”, se arată într-un mesaj remis presei.

De asemenea, clubul anunță că funcția de directoare i-a revenit Iuliei Petuhov, pe care „Zimbru” o prezintă ca absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, cu masterat în științe economice. „Iulia Petuhov deține o vastă experiență managerială în gestionarea proiectelor investiționale și sectorul public– Agenția de Investiții din Moldova, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Cabinetul Președintelui Parlamentului, Instituția Publică „Agenția Servicii Publice””, se mai arată în comunicat.

De notat că Petuhov a fost activistă a Ligii tineretului rus, funcție cu care apare în presă în 2013. Din ianuarie până în septembrie 2018, Petuhov l-a consiliat în domeniul economic pe fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, scrie deschide.md.

Pe 15 mai, Petuhov și-a dat demisia de la Agenția de Investiții, deși a trecut un concurs pentru această funcție în decembrie 2019.

„Zimbru” anunță și deținătorul funcției de director tehnic al clubului – Zsolt Hadnagy. „Cel din urmă deține o vastă experiență în dezvoltarea, promovarea și scoutingul jucătorilor de fotbal. În ultimii 10 ani, Zsolt Hadnagy a deținut funcții demanager și chief scout la 2 dintre cele mai mari cluburi ale Ungariei, MOL Vidi sau Diosgyor VTK (DTK)”, susțin cei de la „Zimbru”.

Reamintim că, în luna martie, se anunța că selecționata de seniori își va sista activitatea. În anunțul de astăzi, „Zimbru” spune că relansează echipa, iar aceasta va fi condusă de doi antrenori: Vlad Goian și Simion Bulgaru, ambii începându-și cariera sportivă la Clubul de Fotbal „Zimbru”.

Sursa: agora.md

CanduconsilieraЗимбру