Zuckerberg anunță că ar putea retrage Facebook și Instagram din Europa. Ce motiv invocă șeful Meta

Zuckerberg anunță că ar putea retrage Facebook și Instagram din Europa, invocând un motiv de ordin legal.

Potrivit unui raport anual al companiei, autoritățile europene refuză să permită companiei Meta, care deține Facebook și Instagram, transferul, stocarea și procesarea datelor personale a utilizatorilor din Europa pe serverele din Statele Unite, scrie City A.M.  cu referire la agora.md.

Până acum compania se folosea de reglementările prevăzute de „Private Shield”, pentru a realiza transferurile de date, însă în iulie 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat aceste prevederi, pe motiv că sunt încălcate unele legi privind protecția datelor. De atunci, SUA și UE au anunțat că lucrează la un nou cadru legislativ, deși până în prezent nu a fost remarcat un anumit progres la acest capitol.

Astfel, în raportul anual al companiei Meta depus la autoritățile de reglementare ale SUA, reprezentanții companiei au anunțat că dacă un nou cadru legal nu va fi adoptat, compania nu va mai putea utiliza modelul curent de funcționare în ce privește transferul datelor și prin urmare nu va mai putea oferi multe din „cele mai importante produse și servicii” printre care Facebook și Instagram, pe teritoriul Uniunii Europene. Raportul accentuează că transferul de date între țări și regiuni este crucial pentru publicitatea personalizată.

Contactat de City A.M., reprezentanții Meta nu au infirmat sau confirmat cele scrise în raport, menționând însă că „lipsa unui cadru legal care să asigure transferul sigur și conform legii a datelor, ar putea avea consecințe serioase asupra economiei și influența creșterea afacerilor bazate pe utilizarea datelor.

„Impactul asupra companiile mici sau mari, va fi unul mare (…) În cel mai rău caz aceasta ar însemna că un mic startup IT din Germania, nu ar mai putea accesa baza de date sau serviciile de cloud sharing ale unei companii din SUA”, au menționat reprezentanții Meta.

anunțădatelor personaleEuropaInstagramrefuzăretrage FacebookstocareaZucjerberg
Comments (0)
Add Comment