Memorandumul de înțelegere dintre ministerele de Externe ale R. Moldova și Lituaniei, semnat la Chișinău

0

Memorandumul de înțelegere dintre ministerele de Externe a Republicii Moldova și Lituaniei a fost semnat vineri, 10 decembrie, la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierii celor două țări, Natalia Gavrilița și Ingrida Šimonytė, într-o conferință de presă, transmite tv8.md

De asemenea, Ingrida Šimonytė a menționat că Lituania va aloca R. Moldova 350 de mii de euro pentru implementarea Memorandumului.

„Lituania rămâne un susținător puternic al Republica Moldova, iar vizita mea la Chișinău demonstrează acest lucru. Implementarea reformelor europene în țară înseamnă multă muncă, dar este important și sprijinul societății. Aștept cu nerăbdare întâlnirile de astăzi cu președintele țării, Maia Sandu, și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului”, a declarat prim-ministra Lituaniei.

Natalia Gavrilița a adus mulțumiri Guvernului Lituaniei pentru sprijinul acordat R. Moldova.

„Vreau să mulțumesc Lituaniei pentru sprijinul acordat țării noastre în dialogul cu Uniunea Europeană. Prin intermediul Guvernului de la Vilnius se dezvoltă și trio-ul asociat – Moldova, Georgia și Ucraina. Suntem în proces de negociere a declarației comune a summit-ului parteneriatului estic din 15 decembrie. Ne dorim includerea în textul acestui document a unei componente politice puternice, care ar reflecta aspirațiile noastre europene”, a spus premierul R. Moldova.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture