NOI RESTRICȚII PENTRU FRUCTELE MOLDOVENEȘTI

Rusia a introdus restricții temporare la importul de producție aflată la carantină cu certificate fitosanitare moldovenești prin teritoriul Belarusului. Decizia respectivă a fost luată de „Rosselhoznadzor”, informează noi.md.

Potrivit serviciului rus, de la 14 martie curent importul producției vegetale moldovenești în Rusia se va efectua doar dacă aceasta va fi însoțită de certificate fitosanitare moldovenești, întocmite pe numele beneficiarilor înregistrați pe teritoriul Rusiei și doar prin punctele de trecere din regiunile Belgorod, Kursk și Breansk.

Această decizie evită importul producției interzise în Rusia, în conformitate cu măsurile speciale luate ca răspuns la sancțiunile antirusești, precum și cu scopul de a contribui la exportul producției vegetale veritabile moldovenești pe piața Rusiei.

Potrivit autorităților ruse, după ce „Rosselhoznadzor” a permis importul producției vegetale de la unele întreprinderi din Moldova, au crescut livrările de producție cu certificate fitosanitare moldovenești în Rusia prin teritoriul Belarusului. Experții au ajuns la concluzia că producția respectivă nu este de origine moldovenească, ci provine din țările UE.

Другие новости

Комментарии закрыты.

Этот веб-сайт использует файлы cookie для улучшения вашего опыта. Мы предполагаем, что вы согласны с этим, но вы можете отказаться, если хотите. ПринятьУзнать больше

Hide picture