Eșec pentru Rizea. Fostul deputat român nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile din Bălți

0

Fără Cristian Rizea în alegerile locale noi din Bălți. Acesta nu a fost înregistrat de către Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți, pentru că nu deține cetățenia moldovenească. Anunțul a fost făcut astăzi de către Consiliul Electoral Bălți.

După ce a aflat decizia, Cristian Rizea s-a dat în spectacol. Acesta a învinuit membrii CECE Bălți că iar fi inversat numele și prenumele.

Amintim că fostul deputat român, a depus actele pentru înregistrare pe 18 octombrie, în calitate de candidat al PP ,,NOI».

În cadrul parlamentarelor din 11 iulie curent, Rizea  a fost inclus pe listele Partidului Politic ,,NOI”. Însă acesta a fost exclus de către membrii CEC. Motivul invocat este faptul, că Cristian Rizea nu este cetățean al R.Moldova, iar buletinul prezentat era nevalabil. Cristian Rizea este condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare.

Cristian Rizea, fost deputat român condamnat definitiv în statul vecin la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Până la anunțarea sentinței, Rizea a reușit să fugă în R. Moldova, unde se află de 2 ani.

Liderul PSRM, Iogor Dodon ia retras cetățenia moldovenească pe care o deținea Rizea, în ianuarie 2019. Pe motiv că ar fi obținut cetățenia R.Moldova ilegal, Rizea a fost reținut.

În luna mai al acestui an însă, acesta a fost eliberat, deoarece a expirat termenul de zile în care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

În noiembrie 2020Rizea anunță că atacă în judecată decizia de retragere a cetățeniei. Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019.

Actualmente pentru funcția de primat au fost înregistrate 4 persoane. Este vorba despre Boris Marcoci-candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate, Ion Straciuc – candidatul Partidului Acasă Costruim Europa, Maxim Burduja, susținut de Partidul Unității Naționale și Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Între timp au reușit să-și depună actele pentru înregistrare și semnăturile candidatul independent Nicolai Grigorișin. Arina Spătaru, Nicolae Chiriliciuc și Alexandru Litvinenco pot depune semnăturile acumulate până la data de 22 octombrie.

 

Другие новости
Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

Этот веб-сайт использует файлы cookie для улучшения вашего опыта. Мы предполагаем, что вы согласны с этим, но вы можете отказаться, если хотите. Принять Узнать больше

Hide picture