Cristian Rizea vrea inima bălțenilor și primăria

Fostul deputat român, condamnat pentru trafic de influență, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar.

Cristian Rizea vrea să câștige inima bălțenilor și primăria. Ieri, 18 octombrie, fostul deputat român, condamnat pentru trafic de influență, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar.

Acesta a și depus actele pentru înregistrare. În cadrul parlamentarelor din 11 iulie curent, Rizea  a fost inclus pe listele Partidului Politic ,,NOI”. Însă acesta a fost exclus de către membrii CEC. Motivul invocat este faptul, că Cristian Rizea nu este cetățean al R.Moldova, iar buletinul prezentat era nevalabil. Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, va candida pentru fotoliul de edil din partea Partidului Politic ,,Noi”.

,,Fiți alături de mine, alături de Vladimir Dachi, căruia îi mulțumesc mult pentru susținere și alături de partidul politic ,,NOI”. Vă asigur și vă jur cu inima pe inimă că noi nu vă vom dezamăgi”. – spune noul candidat într-un filmuleț pe Facebook.

Cristian Rizea, fost deputat român condamnat definitiv în statul vecin la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Până la anunțarea sentinței, Rizea a reușit să fugă în R. Moldova, unde se află de 2 ani.

Liderul PSRM, Iogor Dodon ia retras cetățenia moldovenească pe care o deținea Rizea, în ianuarie 2019. Pe motiv că ar fi obținut cetățenia R.Moldova ilegal, Rizea a fost reținut.

În luna mai al acestui an însă, acesta a fost eliberat, deoarece a expirat termenul de zile în care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

În noiembrie 2020Rizea anunță că atacă în judecată decizia de retragere a cetățeniei. Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019.

Actualmente pentru funcția de primat au fost înregistrate 4 persoane. Este vorba despre Boris Marcoci-candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate, Ion Straciuc – candidatul Partidului Acasă Costruim Europa, Maxim Burduja, susținut de Partidul Unității Naționale și Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Între timp au reușit să-și depună actele pentru înregistrare și semnăturile candidatul independent Nicolai Grigorișin. Arina Spătaru, Nicolae Chiriliciuc și Alexandru Litvinenco pot depune semnăturile acumulate până la data de 22 octombrie.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture