Un bălțean riscă 7 ani de închisoare. Acesta a răpit un bărbat de 27 de ani

Un tânăr din Bălți riscă până la 7 ani de închisoare pentru privarea de libertate a unui bărbat. La 15 octombrie curent, o femeie de 46 de ani din Bălți a solicitat ajutorul poliției, la identificarea unei persoane care ar fi solicitat suma de 3500 de lei, sub pretextul unei pretinse datorii a fratelui său. Din declarațiile femeii s-a constatat că:

,,La 14 octombrie, șoferul unui automobil de marca Toyota, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bălți l-a urcat forțat în mijlocul de transport pe fratele ei de 27 de ani și l-a dus la domiciliul său, unde aplicând violența periculoasă pentru viață și amenințându-l cu un obiect ascuțit l-a obligat să-și sune rudele și să ceară bani pentru a-și obține libertatea.”

Totodată, suspectul a determinat victima să-i promită că va solicita un credit bancar pe numele său, dar ulterior banii obținuți îi va transmite acestuia. În urma măsurilor de investigații întreprinse, bănuitul a fost identificat și reținut în flagrant în timp ce a primit prima tranșă de 2000 de lei, transmisă de sora victimei.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 21 de ani din municipiul Bălți, care a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, în urma încheierii instanței de judecată a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru privațiune ilegală de libertate. Conform legii penale persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare până la 7 ani.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture