SUA afirmă că nu există încă semne care ar arăta că Rusia este „serioasă” în negocierile cu Ucraina

0

Statele Unite ale Americii consideră că Rusia încă nu este „serioasă” în negocierile cu Ucraina, afirmă secretarul de stat Anthony Blinken. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că SUA urmărește cu atenție situația, transmite agora.md. cu referire la CNN.

„Este ceea ce spune Rusia și este ceea ce face Rusia. Noi suntem atenți pe ultimul aspect”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă, alături de omologul său marocan Nasser Bourita.

Oficialul american avertizează că Rusia ar putea spune că reduce ostilitățile din jurul Kievului, dar aceste afirmații ar fi doar „un mijloc prin care Moscova încearcă din nou să inducă în eroare”.

„Dacă ei cred cumva că un efort de a subjuga „doar”, între ghilimele, partea de est și partea de sud a Ucrainei, ar avea succes, atunci se înșeală profund”, a precizat Blinken.

Secretarul de Stat a SUA a solicitat din nou Rusiei „să pună capăt agresiunii acum, să nu mai tragă, să-și retragă forțele și, desigur, să se angajeze în negocieri”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture