Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Federației Ruse vor avea loc marți

0

Negocierile dintre Rusia și Ucraina vor avea loc marți, 29 martie, la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către  reprezentanții Președinției turce, relatează agora.md cu referire la CNN.

O declarație a Direcției de Comunicații a Președinției Turcei a spus în timpul unui apel telefonic că președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin „au convenit că următoarea întâlnire a delegațiilor ruse și ucrainene va avea loc la Istanbul”.

Anterior, negociatorul ucrainean David Arakhamia a declarat că negocierile vor avea loc în perioada 28-30 martie.  Negocierile de până acum au dat puține rezultate.

Erdogan și Putin au discutat despre „cea mai recentă situație din războiul Rusia-Ucraina” și despre eforturile de negociere dintre Rusia și Ucraina, conform citirii președinției turce a apelului.

„În timpul întâlnirii, președintele Erdogan a subliniat necesitatea stabilirii unei încetări a focului și a păcii între Rusia și Ucraina cât mai curând posibil și îmbunătățirea situației umanitare din regiune și a afirmat că Turcia va continua să contribuie în orice mod posibil pe parcursul acestui proces”, se arată în comunicat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture