Riscă 15-20 de ani de închisoare sau detenție pe viață pentru că ar fi obligat două persoane să presteze servicii sexuale

0

Trei tinere cu vârstele cuprinse între 19 și 24 de ani au ajuns pe banca acuzaților pentru că ar fi obligat un tânăr de 19 ani și o fată de 16 ani să presteze, de comun, servicii sexuale bărbaților, relatează agora.md. 

Potrivit oamenilor legii, învinuitele și-ar fi amenințat victimele cu alungarea din apartamentul în care le-au cazat, dar nu le-au impus o taxă.

Exploatarea sexuală ar fi avut loc într-un apartament din Chișinău, după ce învinuitele ar fi publicat anunțuri, pe internet, iar sumele de 1.000-1.500 lei care ar fi fost achitate victimelor de către clienți ar fi fost însușite de către învinuite, inclusiv pentru alimentație.

Acțiunile ar fi avut loc în toamna lui 2021, atunci când tinerele învinuite ar fi răspuns solicitării de ajutor a victimelor, care nu aveau posibilități de cazare. Tânărul fusese alungat de acasă de către tatăl vitreg, în Chișinău, iar minora sosise din Dondușeni pe banii bunicii (părinții sunt decedați), fără ca aceasta însă să le cunoască pe tinerele învinuite.

Cele trei învinuite continuă să fie plasate sub arest preventiv. Potrivit legii, cea mai gravă din cele două infracțiuni comise (exploatare sexuală comercială în cazul tânărului și trafic de copii în cazul minorei) – traficul de copii – se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture