BCS vrea o lege a neutralității permanente a Moldovei: „În aceste zile am înțeles cât de importantă este”

0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) declară că doresc o lege a neutralității permanente a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care a precizat că un proiect de lege în acest sens urmează a fi înregistrat, informează tv8.

„Acest proiect nu este unul politic și nu vine în contextul evenimentelor din țara vecină. Acest proiect de mult se discută și vine să asigure un set de mecanisme clare în vederea îndeplinirii acestei prevederi care se conține și în Constituția Republicii Moldova care se numește neutralitate. Anume în aceste zile am înțeles cât de importantă este pentru Republica Moldova neutralitatea”, a declarat deputatul.

Reprezentanții BCS au venit cu un apel la colegii din Parlament pe care i-au îndemnat să voteze această inițiativă legislativă, ba chiar și-au arătat deschiderea de a fi organizate consultări publice.

„Stimați deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), venim cu o precizare, este o inițiativă legislativă, dar avem ca și scop ca aceasta să existe și este important ca ea să fie aprobată de majoritatea deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Suntem gata să avem mai multe consultări publice cu implicare tuturor experților din țară cât și din afara țării, astfel încât să avem o lege funcțională, iar statutul de neutralitate să fie un produs a consensului politic”.

Urmărește-ne pe Telegram

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture