O deputată, deranjată de prezența copiilor la Parlament. Nemerenco: „Vă permiteți să citiți lecții?”

Deputata BCS, Ivanna Koksal s-a arătat deranjată de prezența la Parlament a copiilor mai multor deputați de la PAS, în semn de susținere față de un proiect de lege înaintat de deputații PAS în vederea susținerii familiilor cu copii mici.

0

Koksal a considerat inoportună aflarea minorilor în sala de ședințe, în condiții de pandemie de coronavirus. Deputata i-a cerut ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, care a prezentat în plen un proiect de lege privind modernizarea sectorului sănătății, să să reacționeze la gestul legislatorilor de la PAS, dar s-a trezit la râmndul său cu critici, transmite tv8.md. 

„Aș vrea să vă întreb care este atitudinea dumneavoastră față de această situație? Vorbim totuși despre respectarea regulilor pandemice”, a declarat Ivanna Koksal.

„Eu o să vă răspund în felul următor, stimată doamnă deputat. Noi avem o reziliență la procesul de vaccinare din cauza că de fiecare dată când am venit eu, cu oricare proiect…toate întrebările au fost cu aspect politic. Și am rugat de foarte multe ori, nu politizați sănătatea! Ne privește toată țara și se transformă susținerea unui prouect pentru oameni într-un show politic. Eu nu vreau să particip în asta, deoarece nu am carnete de partid și vreau să slujesc cetățenilor acestei țări”, a spus în replică Nemerenco. 

Deputata Koksal a insistat să afle, însă, părerea ministrei Sănătății.

„Nu credeți că se va crea un precedent, iar atunci când vom examina proiecte care vor viza categoriile de invalizi, veterani…îi vom invita pe toți în sala de ședințe?”, a menționat Ivanna Koksal.

„Vă considerați superioară invalizilor de război? Nu doriți să stați alături de ei? Vă deranjează atât de mult?”, i-a răspuns Ala Nemerenco.

„Dumneavoastră nu purtați masca aici, eu mă uit, pe toată perioada intervenției nu ați purtat masca și vă permiteți să citiși lecții altora?”, a adăugat ministra Sănătății. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe