Carantină la Soroca: pâna ce fără de termometre la punctele de control

Orașul Soroca a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Fiind că accesul în oraș este restricționat pentru persoanele care nu au viza de reședință în Soroca, am aflat despre situația actuală de la angajații poliției, de la cele două puncte de control instalate la intrările principale.

Deși accesul se efectuaiază în baza unui permis, nici puținelor persoane care trec hotarul orașului nu le este verificată temperatura corpului. Cum este efectuat controlul persoanelor care intră și părăsesc localitatea în cea de-a treia de carantină aflați în materialul ce urmează.

Orașul Soroca este în carantină. Acces în localitate au doar mijloacele de transport ce aduc produse de importanța socială. Aflarea în oraș pentru străini este permisă doar pentru 5 ore. La toate intrările sunt instalate blocuri de beton. Iar două puncte de control instalate la două intrări principale monitorizează cine intra și cine iese.

Polițiști, militari și carabinieri am vazut doar la cele două intrări principale. Totuți potrivit unui angajat al poliției, în oraș nimeni nu circulă, orașul este patrulat de poliție.

Cât despre starea de sănătate a persoanelor care intră sau părăsesc orașul, se pare că nu este verificată. Pentru că termometre pentru a măsura temperatura corpului nu este nici la unul din cele două puncte de control.

Apoi ne-au comunicat că nici aici nu este și că probabil termometrul a fost luat azi pentru a fi verificat.

Puține sunt persoanele care părăsesc acum orașul. În special sunt angajați ai companiilor ce deservesc în anumite domenii cetățenii localității.

Și cei care doresc să ajungă la Cosăuți, fac cale întoarsă. Accesul este permis doar localnicilor, din acest sat.

Orașul Soroca este în carantină din data de 31 martie. Decizia a fost luată după ce în localități au fost înregistrate un număr mare de infectare cu Covid-19.  În raionul Soroca au fost confimate până la data de 3 aprilie 71 de cazuri de COVID-19. Astăzi a fost înregistrat și primul caz de deces în orașul Soroca, din cauza virusului. Este vorba despre Ludmila Caraion, medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca, testată cu Covid-19 printre primii colaboratori ai instituției.

carantinăcoronaviruspuncte de controlSoroca