Crima din Hiliuți: După ce unul dintre bănuiți a fost plasat în arest la domiciliu, avocatul altuia cere măsură preventivă mai blândă

Avocatul altui bănuit în dosarul dublului omor din Hiliuți, Fălești a cerut magistraților plasarea acestuia în arest la domiciliu. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din Mărăndeni, reținut printre primii 4 bănuiți. Apărătorul bănuitului a contestat la Curtea de Apel Bălți, decizia din 7 noimebrie a judecătoriei Fălești, prin care a plasat persoana vizată în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Acțiunile respective au scos familiile și apropiații bălțenilor, uciși cu cruzime la un nou protest. Oamenilor le este frică că ucigașii ar putea ieși rând pe rând de după gratii.

Magistrații Curții de Apel Bălți au refuzat demersul avocatului. Astfel tânărul va râmâne după gratii până la următoarea ședință de judecată, în care se va decide, dacă este necesară prelungirea măsurii preventive sau nu. În data de 12 noiembrie oamenii legii au reținut alți doi figuranți, suspectați de participarea la comiterea crimei. Sâmbătă, 13 noiembrie, judecătorii din Fălești au plasat un tânăr de 20 de ani, originar din Sîngerei în arest la domiciliu. Măsura blândă aplicată suspectului, a nemulțumit rudele victimelor, care eu ieșit în stradă. Mariana Cherpec, ofițerul de presă al Procuraturii Generale a declarat pentru ziarul local ,,SP”, că magistrații au luat această decizie pentru că tânărul ar fi miop.

„La baza deciziei instanței a stat declarația învinuitului că suferă de miopie, fără a prezenta însă actele justificative. Procurorii consideră neîntemeiate atât argumentele învinuitului, cât și motivarea deciziei instanței și pregătesc un recurs la Curtea de Apel Bălți”, a declarat pentru SP Mariana  Cherpec.

Radu Holban, judecătorul de instrucție, ne-a declarat, că decizia a fost luată, în baza probelor prezentate atât de procurori, cât și de avocați.

Amintim. că la începutul lunii noiembrie, într-o fâșie forestieră din Hiliuți, Fălești au fost depistate corpurile neînsuflețite a doi bălțeni de 25 și 26 de ani. Aceștia au fost uciși cu o deosebită cruzime. Pe 4 noiembrie oamenii legii au reținut 4 suspecți de comiterea dublului omor. Este vorba despre 2 tineri din Chișcăreni și 2 din Mărăndeni. Ulterior, la data de 12 noiembrie poliția a anunțat că a identificat alți 4 figuranți în dosarul respectiv, iar 2 au fost reținuți. Actualmente în dosarul dublului omor din Hiliuți, Fălești sunt vizați 6 tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani. 5 dintre ei se află în arest preventiv în penitenciar, iar unul în arest la domiciliu.

 

 

 

altui bănuitarest la domiciuliuAvocatulCurtea de Apel Bălțidosarul dublului omorjudecătoriei Făleștimiopпротест
Comments (0)
Add Comment