Peste 4.000 de cetățeni sunt în carantină la domiciliu

Peste 4.000 de cetățeni sunt în carantină la domiciliu, iar polițiștii trebuie să se asigure că aceștia respectă indicațiile medicului. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Pavel Voicu, care a precizat că moldovenii nu conștientizează  pe deplin riscurile la care expune societatea un purtător de infecție.

„Avem două cazuri – un bărbat forțat cu poliția a fost adus la spital, al doilea caz este doamna cu copil, care a părăsit spitalul fără acordul medicilor. Referitor la mama cu copil: avem tot perimetrul și traseul pe unde s-a deplasat, identificăm acel mijloc de transport cu care a ajuns la Sîngerei pentru a găsi persoanele cu care posibil a intrat în contact”, a spus Voicu.

De asemenea, șeful de la MAI a adăugat că în preajma spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a fost dislocat un post e patrulare:

„Mulți doritori de a veni la Toma Ciorbă parchează pe trotuar sau blochează accesul ambulanțelor. Am pus un post de patrulă pentru a dirija fluxul de transport.  Avem cazuri de violență. Persoane internate în spital amenință medicii, fumează în salon, fie pe coridoare. Poliția va interveni să combată aceste ilegalități”.

AGORA amintește că o mamă și copilul său, ambii suspecți la coronavirus, au reușit să fugă din spital, înainte să fie examinați și să le fie prelevate probele pentru analiza de laborator. Ulterior, femeia a fost găsită și internată.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate șase cazuri de coronavirus:

1. 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2. 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3. 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4. 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5. 12 martie – Alte două persoane revenite, recent, din Italia au fost confirmate pozitiv.

Sursa: agora.md

amenințareacoronavirusCOVID-19Ministrul de Internespital