SUTE DE CASE DIN BĂLȚI, VERIFICATE DE SALVATORI

De la începutul sezonului rece aproape 700 de  case din municipiul Bălţi au fost verificate de reprezentații Serviciul Situației Excepționale. Verificările au loc în cadrul campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ, desfășurate în întreaga țară.

Cel mai mult sunt vizaţi bătrânii care locuiesc singuri, persoanele cu incapacitatea de a-și purta de grijă, cât și familiie social-vulnerabile, întrucît sunt cei mai expuși în fața unei situații excepționale.

Salvatorii verifică sobele, echipamentele electrice, instalațiile cu gaz și vin cu recomandări. Ei menționează că proprietarii caselor particulare nu țin cont de normele antiincendiare, depozitând materiale de combustibil în apropierea surselor de foc. De asemenea ei nu repară și nici nu curăță sobele de încălzit.

O importanță deosebită li se acordă familiilor cu minori. Părinții sunt îndemnați să nu-și lase copiii nesupravegheați în casă.

De la începutul anului, în Bălţi au avut loc 54 de incedii, în urma cărora au decedat două persoane. Şase dintre incendii s-au produs din cauza încălcării regulilor de exploatare a sobelor şi construcţiei greşite a canalelor de evacuare a fumului.