Un tânăr și-a pierdut viața, căzând de la înălțime pe un șantier de construcții din Chișinău

Preliminar, s-a stabilit că muncitorul nu era asigurat cu mijloace de protecție.

Un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Fălești, și-a pierdut viața, căzând de la înălțime pe un șantier de construcții de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală, transmite ipn.md. Preliminar, s-a stabilit că muncitorul nu era asigurat cu mijloace de protecție, a declarat pentru IPN Natalia Stati, ofițer de presă la Direcția de Poliție a municipiului  Chișinău.

Bărbatul efectua lucrări la etajul 14 al blocului în construcție, de unde a căzut în gol, fără șanse de supraviețuire. Pe acest caz a fost pornită o anchetă, iar materialele acumulate la fața locului vor fi transmise Procuraturii municipiului  Chișinău, oficiul Ciocana, care urmează să examineze cazul în continuare și să ia o decizie.
Inspectoratul de Stat al Muncii a emis un comunicat de presă în care: avertizează agenții economici care desfășoară activități în domeniul construcțiilor să asigure și să respecte cu strictețe cerințele de securitate și sănătate în muncă pe șantierele de construcții.

Persoanele cu funcţii de răspundere şi lucrătorii vinovaţi de încălcarea normelor de securitate și sănătate în muncă poartă răspundere materială, disciplinară, administrativă şi penală, potrivit Legii privind securitatea și sănătatea în muncă,.

căzândde construcții din Chișinăude la înălțimepe un șantierși-a pierdut viațaUn tânăr