10 milioane lei suplimentar pentru dezvoltarea Bălțiului sunt prevăzute pentru 2020

330

În anul 2020 pentru dezvoltarea infrastructurii Bălțiului vor fi alocați suplimentar 10 milioane lei. Banii vor veni, datorită ajustării mărimii impozitului pe proprietate la media națională.

Impozitul nu s-a modificat semnificativ timp de  15 ani, iar valoarea acestuia chiar și după creștere va rămâne mică: mult timp fondul imobiliar la Bălți nu a fost reevaluat, iar impozitul se calculează tocmai din valoarea lui cadastrală.

Joi, la ședința Consiliului Municipal, primarul de Bălți le-a declarat aleșilor locali din partea tuturor partidelor, că le revine sarcina de a stabili unde vor fi investiți cele 10 milioane suplimentare. Domenii, care necesită investiții, sunt suficiente.

Impozitul imobiliar la Bălți a fost  majorat pentru prima dată în 15 ani, iar anul viitor se va ridica la 0,2 la sută din valoarea cadastrală a apartamentului. Rimma Tcaci, șefa direcției de administrare a impozitelor și taxelor locale, a explicat: într-un singur an, proprietarul va plăti în  mediu între 130 și 200 de lei. Adică aproximativ 16 lei pe lună.

O perioada îndelungată impozitul pe proprietatea imobiliară în Bălți a fost semnificativ mai mic decât media națională. Acum el este ajustat.

Reprezentanții categoriilor social-vulnerabile ale populației sunt complet scutiți de plata impozitului. Printre ei se numără și pensionarii.

10 milioane lei suplimentar pentru dezvoltarea Bălțiului sunt prevăzute pentru 2020

10 milioane lei suplimentar pentru dezvoltarea Bălțiului sunt prevăzute pentru 2020

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Sonntag, 22. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise