18 bebeluşi din Vietnam, vaccinaţi din greşeală împotriva Covid cu doze de la Pfizer

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

0

Optsprezece bebeluşi din Vietnam au fost vaccinaţi din greşeală cu doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19, în loc de alte vaccinuri care sunt specifice vârstei. Reprezentanții Departamentului de Sănătate din capitala Hanoi susțin că până vineri, după 48 de ore de la administrare, nu au fost raportate careva efecte adverse, transmite digi24.ro.

Incidentul dat s-a produs în ziua de miercuri la  un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi, în timpul vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni. Din greașeală un membru al personalului medical i-a imunizat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta acestora, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport, citat de dpa.  După ce s-a descoperit greșeala, centrul a raportat situaţia autorităţilor locale, care au ordonat centrului să transfere sugarii la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizaţi.

Până vineri dimineaţă, după 48 de ore de la injectarea vaccinului Pfizer, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare – efecte secundare frecvente după vaccinare – însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuţilor este stabilă.

Menționăm faptul că în unrma incidentului produs autorităţile districtuale l-au suspendat pe membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi pe alţi patru care au fost implicaţi în incident, mai scrie sursa citată de Agerpres. Reiterăm faptul că Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture