180 de moldoveni blocați pe aeroportul din Praga

Cine îi duce în eroare cu aceste curse charter ?

Mai mulți moldoveni sunt blocați pe aeroportul din Praga. Deși inițial au fost anunțați că zborul va fi efectuat pe 1 aprilie, nici acum aceștia nu s-au întors acasă. Aceștia sunt anunțați că zborul le este anulat de la o oră la alta. Potrivit conaționalilor zborul a fost organizat de compania Ednateric TRANs însă, reprezențanții acestora neagă spusele acestora. Ei susțin că nu au nici o legătură cu această cursă.

Aproximativ 200 de persoane sunt blocate pe aeorportul din Praga. Aceștia au fost informați că zborul va fi efectuat la data de 1 aprilie, ulterior însă a fost anulat pentru astăzi. Așă că unii dintre ei au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în aeroport. Printre cei 180 de moldoveni sunt femei însărcinate și copii. Potrivit conaționalilor, în această dimineață au venit cu toții la aeroport, unde oamenii au trecut controlul de frontieră, fiindu-le aplicate ștampilele în pașapoarte. Ulterior aceștia au fost informați însă că autoritățile din Moldova nu permit zborul.

Potrivit conaționalilor noștri cursa charter Praga – Chișinău a fost organizată de Compania Ednateric Trans, specializată până acum în prestarea transportului auto.  Într-un anunț postat în grupul ,,Lucru în Cehia” pe facebook este indicată data zborului ca fiind 1 aprilie. Asta deși Comisia Națională Situații Excepționale a autorizat o cursă charter Praga-Chișinău pentru data de 3 aprilie. Zborul urmează a fi operat de compania „Flyone”. Am telefonat la un număr indicat în anunțul din facebook, bărbatul ne-a spus că ei doar elaborează listele, iar alte informații obținem de la directorul companiei.

Am telefonat și la numărul de pe paginea oficială a companiei Ednateric TRANS  pentru a afla cu cine au coordonat data zborului, însă un reprezentant al companiei afirmă că ei nu au nici o legătură cu organizarea acestei curse și cu anunțul din Facebook.

Asta deși un cetățean ne-a spus că ar fi luat legătura cu oamenii companiei Ednateric TRANS care le-ar fi cerut 275 de euro pentru călătorie,iar biletele le-au primit abia astăzi după înregistrare.

Reamintim că la data de 30 martie curent, peste 200 de moldoveni au fost blocați pe un aeroport din Paris. Atunci cursa Charter Paris-Chișinău a fost organizată de Compania Transeric Tur, cel puțin asta demonstrează biletele moldovenilor. Conform datelor de pe sitte-ul infobase.md, fondatorii ambelor acestor companii sunt persoane cu aceiași familie.

De asemenea, deputatul Alexandru Slusari a făcut o postare pe pagina sa de facebook în care menționează:

Nu este clară rolul companiilor SRL Traneric Tur și SRL Ednateric TRANS. Pănă nu demult aceste întreprinderi au fost specializate în prestarea serviciilor auto.

Azi a parvenit informația că fără intervenția companiilor enunțate nu poate fi autorizată nici o cursă aeriană și că deseori aceste firme solicită autorizări de la Comisia pentru Situații Excepționale direct, fără coordonarea cu Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC)

Am primit apel că acest lucru s-a întămplat și cu autorizarea charterului Paris-Chișinău din 30 martie 2020. Și că existența intermedierilor influențează prețul biletelor pentru călători, care ar costa mai ieftin cu 50-70 euro.

180 de moldoveni blocați pe aeroportul din Praga. Cine îi duce în eroare cu aceste curse charter

180 de moldoveni blocați pe aeroportul din Praga. Cine îi duce în eroare cu aceste curse charter? Straniu, dar companiile-intermediare sunt înregistrate pe persoane cu familii identice

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 2. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture