335 MILIOANE DE DOLARI PENTRU CONSOLIDAREA SECURITĂȚII ÎN UCRAINA

SUA ACORDĂ UCRAINEI AJUTOR FINANCIAR

Statele Unite au anunțat joi un ajutor suplimentar de 335 milioane de dolari acordat Ucrainei, destinat consolidării securității, transmite AFP.

Vicepreședintele (american) a apreciat eforturile realizate de președintele Poroșenko pentru a forma un guvern stabil, orientat spre reforme, și a insistat asupra faptului că această etapă, ca și promulgarea reformelor necesare, sunt esențiale pentru a debloca ajutorul financiar internațional, printre care a treia tranșă de împrumuturi în valoare de un miliard de dolari (880 de milioane de euro)“, a informat Casa Albă la finalul întrevederii dintre vicepreședintele Joe Biden și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, la Washington.

Dacă Statele Unite au căutat să sprijine guvernul proocidental ucrainean, au emis, de asemenea, rezerve legate de corupția din această țară.

Acest anunț a fost făcut după ce parlamentul de la Kiev a validat marți demisia procurorului general Viktor Șokin, acuzat că ascunde faptele de corupție și sabotează reformele.

În mai 2014, Statele Unite au acordat Ucrainei a doua tranșă de împrumut de un miliard de dolari, destinată să ajute țara să învingă insurecția susținută de Rusia și să reconstruiască o economie slăbită după anexarea Crimeii în 2014.
Prima tranșă de împrumut a fost acordată în aprilie 2014, mai scrie AFP.

agerpres.ro

REZERVELE VALUTARE ALE RUSIEI AU SCĂZUT DIN NOU

Rezervele internaționale ale Rusiei la data de 25 martie totalizau 383,5 miliarde dolari, comparativ cu 386,9 mld $ inregistrate la data de 18 martie, anunta Banca Rusiei, potrivit Prime.

Astfel, pe parcursul perioadei respective, rezervele au scăzut cu 3,4 miliarde $.

Nivelul maxim istoric al rezervelor Rusiei a fost atins la începutul lunii august 2008 – 598 miliarde de dolari.

paginaderusia.ro

INFIRMIERĂ SUSPECTATĂ DE CRIMĂ ÎN SERIE

Carabinierii italieni au arestat o infirmieră suspectată de uciderea a 13 pacienți într-un spital din Piombino, pe coasta Toscanei, între 2014-2015, au anunțat joi autoritățile din Italia, informează AFP și DPA.

Ministrul sănătății, Beatrice Lorenzin, le-a mulțumit, într-un comunicat, forțelor de ordine pentru această arestare.

Într-un clasament al ororilor, am atins un alt vârf al mizeriei umane”, a declarat ministrul, subliniind că ”nu este pentru prima dată când sunt descoperite crime în serie, având drept protagonist o infirmieră-ucigașă”.

Potrivit cotidianului local Il Tirreno, Fausta Bonino, 56 de ani, a ucis 13 pacienți, toți cu vârste între 61 și 88 de ani, care erau spitalizați în secția de anestezie și reanimare a spitalului din Piombino.

Pacienții se aflau în stare gravă, însă nu disperată, potrivit aceleiași surse. Infirmiera i-ar fi ucis pe toți acești pacienți, administrându-le doze puternice dintr-un medicament anticoagulant care provoca hemoragii grave.

Femeia a fost arestată miercuri seara, la întoarcerea ei de la Paris, unde locuiește fiul său, potrivit sursei.

În timpul unei conferințe de presă, anchetatorii au precizat că femeia urma un tratament împotriva depresiei și că ea însăși folosea multe medicamente și consuma mult alcool.

Potrivit agenției AGI, anchetatorii au ajuns la infirmieră datorită statisticilor de decese, care erau unele anormale pentru acest spital. Analizând lucrurile prin eliminare, ei au ajuns să o identifice pe această infirmieră ca fiind singura persoană prezentă în toate cazurile în care au fost constatate decese suspecte. Anchetatorii au precizat că din cele 20 de persoane — medici și infirmieri — care lucrau în acea secție, ea era singura prezentă în timpul deceselor.

Atunci când ea a fost transferată, în octombrie anul trecut, spre un alt departament unde nu se mai afla în contact direct cu pacienții, mortalitatea în serviciul de reanimare a scăzut de la 20% la 12%, au precizat anchetatorii.

În octombrie 2014, o altă infirmieră a fost arestată în urma unor suspiciuni legate de circa 40 de decese la serviciul de urgență din Lugo, lângă Ravenna (nord). În urmă cu doar câteva săptămâni, această infirmieră, Daniela Poggiali, a fost condamnată la închisoare pe viață.

agerpres.ro

SALAH ABDESLAM VA FI EXTRĂDAT ÎN FRANȚA

Justiţia belgiană a aprobat, joi, extrădarea în Franţa a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi, anunţă Parchetul federal belgian.

Salah Abdeslam, arestat pe 18 martie la Bruxelles şi aflat în detenţie în Belgia, probabil va fi transferat în Franţa zilele următoare.

Abdeslam s-a declarat dispus să colaboreze cu anchetatorii francezi, conform avocatului său, Sven Mary.

Iniţial, Abdeslam, membru al reţelei teroriste Stat Islamic, se opunea extrădării în Franţa.

mediafax.ro

SUSȚINĂTORI STAT ISLAMIC, ARESTAȚI LA MOSCOVA

Circa 20 de susţinători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic au fost arestaţi la Moscova în timp ce încercau să recruteze militanţi islamişti, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Sputnik.

Majoritatea suspecţilor sunt originari din Uzbekistan, fiind arestaţi în cursul unor operaţiuni declanşate de Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi de poliţie.

Presupuşii susţinători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic sunt acuzaţi că încercau să facă recrutări în Rusia.

mediafax.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture