A fost lansată o platformă privind procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea agricultorilor

Potențiale soluții în procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea creditării producătorilor agricoli au fost examinate ieri la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), care a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale și organizațiilor de creditare nebancară, transmite MOLDPRES.

„Băncile comerciale sunt entitățile ce acordă susținere scccccccubstanțială producătorilor agricoli în activitatea lor zilnică. Prin politicile elaborate în domeniului agroindustrial, MADRM susține producătorii agricoli, inclusiv și pe segmentul stimulării creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale şi organizații de creditare nebancară, prin acordarea subvențiilor”, a declarat ministrul de resort Ion Perju.

Potrivit oficialului, printr-o comunicare și colaborare eficientă, precum și prin asigurarea accesului producătorilor agricoli la resurse financiare, se poate contribui la creşterea productivităţii şi competitivităţii agriculturii din țara noastră. “În aceste discuții ne propunem să formulăm propuneri concrete privind elaborarea mecanismului de punere în aplicare a prevederilor Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, el a fost completat cu un alineat nou”, a specificat Perju.

În acest context, noile condiții de reglementare privind subvenționarea creditelor acordate producătorilor agricoli, impun ca mijloacele financiare să fie virate direct băncilor sau organizaților de creditare nebancară, fără ca agricultorii să sustragă mijloacele financiare din rulaj pentru achitarea ratelor și să depună dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Ministrul a subliniat că despre deciziile formulate în cadrul ședinței va fi informat Guvernul.

Foto: agrobiznes.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture