Achizițiile de vinuri din Găgăuzia vor fi sporite

0

Ministerul Dezvoltării Economice al Federaţiei Ruse intenţionează să sporească livrările de produse vinicole din Găgăuzia. Acest lucru se menţionează în scrisoarea Reprezentanţei comerciale a Rusiei în Moldova, expediată pe adresa conducerii Găgăuziei, relatează noi.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al başcanului Găgăuziei, în document se menţionează că Ministerul Dezvoltării Economice a Federaţiei Ruse a solicitat Reprezentanţei comerciale a Rusiei să prezinte pînă la 20 noiembrie datele despre companiile producătoare de băuturi alcoolice de pe teritoriul UTA Găgăuzia, precum şi volumul produselor fabricate de acestea în anii 2013, 2014 şi în perioada ianuarie-octombrie 2015.

Anterior autorităţile oraşului Sankt-Petersburg şi-au anunţat disponibilitatea de a extinde livrările de produse agroalimentare din Găgăuzia pe piaţa sa, luînd în considerare recentele decizii adoptate de Rosselhoznadzor ce ţin de calitatea mărfurilor fabricate în autonomie.

La 29 octombrie 2015, Rospotrebnadzor a permis altor şase companii vinicole să livreze produsele sale pe teritoriul Federaţiei Ruse.

noi.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture