Alertă de călătorie: Intrarea moldovenilor în Bulgaria este interzisă

56

În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății al Bulgariei din 15 iulie, intrarea în Bulgaria a cetățenilor Republicii Moldova este interzisă până la 31 iulie 2020, inclusiv cu scop de tranzit. Despre aceasta informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, transmite Știri.md.

Cu titlu de excepție, autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și tranzitare a Bulgariei pentru persoanele aflate în situație umanitară dificilă.

Informația urmează a fi comunicată ambasadei la adresa de e-mail: [email protected] pentru a fi transmisă pentru examinare autorităților bulgare.

În cazuri excepționale: accidente cu victime, decese și calamități naturale, cetățenii Republicii Moldova pot apela la numărul de telefon +359 877819314 sau vor scrie la adresa de e-mail: [email protected]

Amintim, că Italia a prelungit până la 31 iulie 2020 măsurile de siguranţă, inclusiv cele de intrare pe teritoriul țării. Astfel, moldovenii nu vor avea acces în peninsulă, așa cum țara noastră înregistrează zilnic număr mare de cazuri de COVID-19.

În același timp, Austria interzice, începând de mâine, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care Republica Moldova.

Sursa: știri.md

Cmentariile sunt închise