Alertă: Situație gravă în Chișinău. Infectații nu au locuri în spitale

În luna noiembrie, rata incidenței cu coronavirus a ajuns la 1866 de îmbolnăviri la o sută de mii de locuitori ai municipiului Chișinău, în creștere față de luna octombrie. Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, că în Capitală situația pandemică este foarte gravă și există o creștere continuă a cazurilor grave și foarte grave, transmite Moldpres.

”În instituțiile municipale spitalicești nu mai există locuri pentru tratamentul COVID-19. Toate cele 1.042 de locuri sunt ocupate, vom activa 65 de locuri la spitalul COVID de la Moldexpo”, a declarat Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că „rata incidenței cu coronavirus a ajuns la 1866 de îmbolnăviri la o 100.000 de locuitori”, în creștere față de luna octombrie.

În municipiul Chișinău, pe parcursul anului 2020 s-au înregistrat 44.952 de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 35.597 de bolnavi s-au vindecat.

Sursa: moldpres.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture