Alte 7 persoane, răpuse de COVID-19, printre care și un medic din Soroca

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova au fost înregistrate alte șapte decese provocate de noul coronavirus. Printre victime este și un medic din Soroca. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 502, relatează cotidianul.md

Ultimele decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova, potrivit raportului celor de la Sănătate:

Deces 496: Femeie de 71 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data de 11 iunie, la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfon non-Hodgkin limfoblastic, trombocitopenie secundară, anemie.

Deces 497: Femeie de 75 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data 31 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: anemie cronică ferum deficitar, agor pectoral de efort.

Deces 498: Bărbat de 50 ani, din raionul Leova. Internat la data de 22 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: contuzie cerebrală gravă, hemoragie subarahoidă traumatică.

Deces 499: Bărbat de 54 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 16 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Deces 500: Bărbat de 62 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 28 mai la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: cancer pulmonar, intoxicație canceroasă.

Deces 501: Femeie de 80 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, boala inschemică a cordului, hipertensiune arterială.

Decesul 502 este medicul Baranov Ion Petru, în vârstă de 65 ani, din Soroca. Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate din Bădiceni.

„Cu regret anunțăm pierderea unui specialist valoros din sistemul medical. Sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor”, se arată în mesajul celor de la Sănătate.

În total, 25 lucrători medicali au pierdut lupta din cauza infecției COVID-19.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 15.078 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.185 în Transnistria.

Din numărul total, 2.300 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-581, farmaciști-27, asistenţi medicali-915, felceri-117, personal auxiliar-660 persoane.

Sursa: cotidianul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture