Cei care au nevoie de ajutor sau care îl pot oferi sunt îndemnați să se adreseze administrației primăriei Bălți

Din cauza pandemiei și a stării de urgență instaurată în țară, tot mai multe persoane se pomenesc într-o situație dificilă. De aceea administrația locală încearcă să susțină bălțenii cum pot. Cei care au nevoie de un sprijin și cei care sunt gata să întindă o mână de ajutor sunt îndemnați să se adreseze Direcției Asistență Socială din incinta primăriei.

Bălțenii, care au nevoie de susținere pe timpul stării de urgență pot contacta administrația primăriei. Potrivit viceprimarului Nicolai Grigorișin, în oraș sunt multe persoane vulnerabile, care însă nu sunt în listele de beneficiari ai serviciului de asistență socială. Astfel administrația nu știe nimic despre ei. În același timp, persoanele, care sunt gata să ofere ajutor în această perioadă sunt îndemate să contacteze Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei.

Nicolai Grigorișin, Viceprimar de Bălți: „Înțelegem că la ziua de astăzi s-a creat o situație dificilă. Încercă să-i ajutăm pe toți cei care au nevoie. Acum se acordă sprijin celor incluși în listele  serviciului de asistență socială. Dar sunt oameni care și-au pierdut locul de muncă. Sau pur și simplu nu sunt înregistrate nicăieri. Nu știm despre ele, prin urmare, le cerem să contacteze departamentul de asitență socială. Dacă va fi posibil, vom ajuta toată lumea.”

Grigorișin a reamintit de rafturile sociale din magazinele din oraș, pe care pot fi lasate produse pentru cei care acum, în timpul stării de urgență, s-au pomenit într-o situație grea. Acțiunea ,,Ajută dacă poți, ia dacă ai nevoie” a fost inițiată în luna martie de către primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Nicolai Grigorișin, Viceprimar de Bălți: „În oraș sunt câteva grupuri de voluntary, care de la începutul carantinei îi ajută pe  cei nevoiași. De asemenea este organizată acțiunea „Ajută dacă puteți, ia dacă ai nevoie”. Acestea este desfășurată, practice în toate supermarketurile.”

Reamintim că din fondul de rezervă a primăriei Bălți au fost alocate 600 de mii lei pentru sacoșele alimentare. Acestea sunt repartizate persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități, veteranilor de război și altor persoane social-vulnerabile. Fiecare sacoșă cântărește aproximativ 20 kg. De acest ajutor vor beneficia 780 de persoane.

ajutorbălțeniNicolai Grigorișinprimaria