Municipiul Bălți, gata să adăpostească refugiați din Ucraina. Anunțul făcut de Grigorișin

0

Autoritățile din Bălți sunt gata să adăpostească refugiații din Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolai Grigorișin, după o ședință care a avut loc în prima jumătate a zilei. Municipiul are deja pregăite 80 de locuri de trai în incinta Hotelului Bălți, transmite nordnews.md.

,,Noi am convocat o ședință urgentă. Am discutat cu Directorul Hotelului ,,Bălți” ca, de pe acum, să se pregătească pentru primirea refugiaților. În prezent, orașul Bălți este pregătit să adăpostească 80 de refugiați, avem atâtea locuri în hotelul din mun. Bălți. Noi putem să-i adăpostim pe refugiați în instituții de învățământ, în săli de sport și în case de cultură.  Dacă o să fie nevoie să primim mai mulți refugiați, eu cred că vom putea adăposti aproximativ 1000 de oameni. Acești oameni vor fi hrăniți, încălțați și vor trăi la cald”, a declarat  Nicolai Grigorișin, primarul mun. Bălți

 În hotel, refugiații vor avea parte de toate condițiile necesare de trai.

,,Avem și o cafenea la etajul patru, unde refugiații vor putea fi hrăniți. Avem apă caldă, adică toate condițiile. Noi avem diverse categorii de camere, camere lux, camere fără comodități, dar, per general, 75% avem camere cu toate condițiile necesare, cu apă caldă și televizor”, a spus Svetlana Panciuc, directoarea Hotelului ,,Bălți”

Nici locuitorii din Bălți nu au rămas indiferenți la suferința ucrainenilor. Ei spun că vor ajuta refugiații cu tot ce pot, de la alimente și haine, până la un acoperiș deasupra capului.

,,Clar că dacă vor veni, îi vom ajuta, cu ce avem cu aceea ne vom împărți. Ce o să avem noi, ce o să mâncăm noi, cu aceea și ne vom împărți.

,,Sigur că da. Eu am prieteni în Ucraina, pe care i-am telefonat preventiv, cu două săptămâni în urmă și le-am spus că dacă o să aibă probleme, îi așteptăm în Moldova.  O să le oferim gazdă, hrană, adăpost, tot ce este nevoie pentru viață, pentru o viață normală. ”

,,Ar trebui de ajutat pentru că, săracii, nici eu nu sunt vinovați, dar cumva, vreo persoană sau două să locuiască cu noi, hrană, haine, cu orice ce este posibil. ”

,,I-om ajuta cu ce vom putea. ”

,,Da desigur, numaidecât. Cu ce vom putea. Chiar dacă avem și o casă la țară în care nu locuiește nimeni în ea, o vom propune, pentru că ei tot sunt oameni. ”

,,Vom oferi ajutor umanitar în primul rând, hrană, haine, acoperiș deasupra capului”, au spus bălțenii.

Amintim că, astăzi, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină. Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, a declarat că, până la ora 16:00, frontierele de stat a R. Moldova, au fost traversate de aproape 4000 de refugiați ucraineni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture