Mass-media: un pelerinaj care a provocat un focar COVID-19, organizat de compania unui deputat PSRM

În regiunea Ștefan -Vodă a izbucnit un focar de infecție cu coronavirus, după ce a fost organizat un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, în ciuda recomandărilor de a evita călătoriile.

Potrivit premierului Ion Chicu, în astfel de situații ar trebui să ne așteptăm ca toți oamenii din autobuz să fie infectați de coronavirus.

Ținând cont de gravitatea situației, în data de 31 martie, Comisia Națională pestru Situații Excepționale a decis ca orașul Ștefan-Vodă să intre în carantină începând cu 1 aprilie, ora 8:00 dimineața.

Potrivit  agenției Omega, autoritățile evită să vorbească despre motivul, care a provocat această situație în oraș și pun locuitorii la grea încercare pe parcursul următoarelor săptămâni.

Se știe că acea călătorie, după care a izbucnit focarul cu COVID-19 în localitate a fost organizată de compania de transport SRL Verhovtevo Trans. Fondatorul și proprietarul acestei companii este deputatul Partidului Socialiștilor, Alexandru Jolnaci.

Conform informațiilor din presă, datorită faptului că compania de transport aparține unui deputat PSRM, toți pasagerii cursei respective nu au fost obligați să completeze declarația epidemiologică la intrarea în Moldova. Conform ultimelor date oficiale, numai la 31 martie, la Ștefan-Vodă au fost confirmate 10 cazuri de COVID-19.

coronavirusdeputatul PSRMMănăstirea Poceaevmass mediaȘtefan -Vodăvizita