Medicul din Soroca, decedat, de 3 ori a fost testat negativ la COVID-19

Reprezentanții Primăriei municipale Soroca au anunțat despre decesul medicului Valeri Crivoi care a activat în cadrul Spitalului din Soroca. Cotidianul.md a solictat detalii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar reprezentanții instituției ne-au declarat că medicul de 3 ori a fost testat negativ la COVID-19.

„Valeri Crivor a decedat de pneumoscleroză generalizată (hepatizare pulmonară). A fost internat la Spitalul Clinic Republican, terapie intensivă (non- COVID). Acesta a fost testat pozitiv la COVID-19 pe data de 5 aprilie, s-a tratat de COVID-19, cu trei teste negative, pe data de 2 mai, 4 mai și pe 22 mai”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Primăria municipiului Soroca exprimă sincere condoleanțe. Am pierdut un om deosebit, un specialist, care și-a dedicat mulți ani medicinei, Valeriu Crivoi a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, este mesajul postat pe pagina instituției.

Până la moment, 17 lucrători medicali din Republica Moldova și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu noul timp de coronavirus.

Marți au fost confirmate 158 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în total fiind înregistrate 7.305 cazuri de infectare.

Sursa: cotidianul.md

medicSorocatest negativtestarea la COVID-19Valeri Crivoi