OMS cere ţărilor în care numărul cazurilor de coronavirus este în creştere să intesifice restricţiile

Varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai infecţioasă decât variantele anterioare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut ţărilor în care numărul cazurilor de coronavirus este în creştere să intensifice în curând măsurile de restricţie pentru a combate pandemia, transmite news.ro.

“Cu cât acţiunile pot fi implementate mai devreme, cu atât mai puţine sunt necesare măsuri să fie luate”, a declarat, vineri, la Geneva, experta OMS în domeniul Covid-19, Maria van Kerkhove.

Mai mult ca atât aceasta ar fi  insistat că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai infecţioasă decât variantele anterioare.

În contextul dat menționăm faptul că multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să pună în aplicare măsuri „foarte stricte”, a estimat directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

Organizaţia ONU nu a numit nicio ţară anume şi nu a comentat acţiunile vreunui guvern anume. Măsurile citate includ folosirea pe scară largă a măştilor, distanţarea socială, asigurarea unei bune ventilaţii a spaţiilor interioare, evitarea adunărilor în spaţii mici şi telemuncă atunci când este posibil.

 

cazurilorcerecreșterede coronaviruseste înîn carenumărulOMSrestricțiilesă intesificeţărilor
Comments (0)
Add Comment