Pământul, bombardat de particule solare. Imagini incredibile de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Cum apar aurorele, luminile spectaculoase din atmosfera Pământului?

0

Astronautul Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană a observat furtuna solară intensă de anul acesta de la bordul Stației Spațiale Internaționale și a surprins imagini deosebit de frumoase, transmite descoperă.ro

În timpul evenimentului rar, atmosfera planetei noastre a fost bombardată cu multiple particule solare pe măsură ce steaua noastră a intrat în faza activă din ciclul său solar. Mai mult ca tât vremea spațială mai declanșează și fenomene naturale superbe, vizibile atât de la sol cât și de pe orbită.

„Am putut vedea cele mai puternice aurore de pe toată durata misiunii, deasupra Americii de Nord și Canadei. Lumini uimitoare mai înalte decât orbita noastră, iar noi am zburat chiar deasupra inelului central, unde și pulsații rapide peste tot”, a scris astronautul Thomas Pesquet despre eveniment.

Cum apar aurorele, luminile spectaculoase din atmosfera Pământului?

Conform mai multor studii efectuate aurorele sunt produse atunci când particule solare rămân blocate în magnetosfera Pământului, învelișul magnetic care înconjoară planeta. Unele dintre acele raze trec prin magnetosfera și se lovesc de atomii din atmosfera superioară a Terrei, astfel producând energie sub formă de lumini.

Activitatea Soarelui a atins un punct culminant în această toamnă:

Menționăm faptul că în această toamnă, activitatea Soarelui a atins un punct culminant, o perioadă cunoscută drept maximul solar, din timpul ciclului său de 11 ani. Această perioadă este cea mai activă, astfel că aurorele sunt mai frecvente.

Mai mult ca atât spectacolul este uimitor și atât de intens încât poate fi văzut atât de la sol cât și din zbor, încă o dovadă a faptului că atmosfera planetei noastre este imensă și puternică.

Foto: ESA/NASA–T. Pesquet
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture