Un locuitor din Italia despre situația din țară: „ Nu sunt suficiente paturi pentru pacineți”

Italia a devenit cea mai afectată de COVID-19, după China. Timp de o zi Italia pierde câteva sute de oameni. Circa 60 de milioane de italieni stau izolați în case. Cum continuă viața pe timp de pandemie, ne-a povestit un locuitor al Milanului. Cea mai gravă problemă cu care se confruntă, țara pentru moment este lipsa de paturi în spitale pentru pacienți, numărul cărora crește de la o zi la alta.

Un locuitor al Milanului în cadrul unui interviu pentru BTV a povestit cum continuă viața în Italia, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, după China. Artiom Zaplitnîi susține că nu există panică: majoritatea lucrează de la distanță; studenții și elevii studiază online. Localnicii respectă cu strictețe măsurile de carantină, care au fost înăsprite săptămâna trecută. Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat închiderea tuturor magazinelor din țară, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor. Și-au sistat activitatea saloanele de frumusețe, barurile și restaurantele. Autoritățile au cerut locuitorilor să nu iasă afară, dacă nu este tare necesar. Artiom susține, că cea mai gravă problemă din țară acum este lipsa paturilor în spitale.

Artiom a spus că pe parcursul a 2 săptămâni a ieșit afară, doar de două ori – la supermarket. Poliția verifică oamenii care se plimbă pe  străzi. Dacă au ieșit fără un motiv întemeiat, pot fi amendați. 

În Italia, ca și în Moldova, intră doar câteva persoane în supermarketuri. Li se cere să păstreze distanța și să nu creeze panică – nu există lipsă de produse în Italia.

Acesta a mai adăugat că, probabil, perioada de carantină în Italia va fi prelungită pentru un interval nedeterminat. Deoarece numărul de îmbolnăviri crește de la o zi la alta, locurile de agrement vor fi transformate în spitale.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Italia a depășit deja China în ceea ce privește numărul de victime ale coronavirusului. În Italia, peste 3.400 de persoane au murit din cauza coronavirusului, în timp ce 3.252 de persoane au murit în China. Doar în ultima zi, Italia a pierdut 427 de oameni.

coronavirusItalia