ANRE le-a cerut petroliştilor să anuleze preţurile majorate în ultimele zile

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a constatat că scumpirile carburanţilor, produse în perioada 14-16 iunie curent sunt în afara cadrului legal. Prin urmare, Consiliul de Administraţie al ANRE le-a cerut agenţilor economici să anuleze aceste majorări nejustificate. În caz contrar, cei care nu se vor conforma, riscă să rămână fără licenţe, scrie publika.md.

Potrivit ANRE, în data de 14 iunie (ora 00:00) au intrat în vigoare modificările legislative, potrivit cărora petroliştii urmează să stabilească prețurile în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, elaborată și aprobată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, preţurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021 (ora 24:00) nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiției, conform art. 17 al Legii nr. 174/2017 cu privire la energetică.

În scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toți titularii de licențe care au majorat prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat începând cu ora 00:00, data de 14.06.2021, să le anuleze până ora 24:00, data de 16.06.2021.

De asemenea, au fost atenționați, repetat, toți titularii de licențe care activează pe piața produselor petroliere că prețurile, stabilite până la data intrării în vigoare a modificărilor legislative (14 iunie 2021, ora 00:00), nu pot fi majorate.

În caz contrar, ANRE va iniția procedura de suspendare a licențelor în conformitate cu art. 16 alin. (3) din Legea privind piața produselor petroliere nr. 461/2001 în privința titularilor de licențe care nu se vor conforma obligațiilor impuse în hotărâre.

Foto: publika.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture