Anunț important de la Ambasada României în Republica Moldova

Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (Covid-19) (Coronavirus) și a măsurilor adoptate de România și Republica Moldova privind protecția sănătății populației, s-au decis următoarele măsuri pe linia serviciilor consulare acordate la Ambasada României la Chișinău, Consulatul General al României la Bălți, Consulatul General al României la Cahul și Biroul consular de la Ungheni, începând cu 16 martie 2020, astfel:

• Programările pentru prestarea de servicii consulare au fost anulate, din cauza faptului că activitatea de lucru cu publicul la oficiile consulare din Republica Moldova a fost restricționată.
• Pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.), întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români.
• În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările acestora.
• Depășirea cu succes a acestei situații delicate pentru toți, cu mare grad de expunere, depinde de buna cooperare dintre instituții și cetățeni.
• Informații privind serviciile consulare, programul oficiilor consulare, precum și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară pot fi găsite aici:
http://www.mae.ro/romanian-missions
https://informatiiconsulare.ro/mae/
https://www.econsulat.ro/
• Reluarea programului de lucru normal cu publicul va fi anunțată atât pe pagina de internet a misiunii diplomatice și oficiilor consulare, cât și prin notificare în contul dumneavoastră de pe www.econsulat.ro
Reiterăm faptul că măsurile de mai sus au caracter temporar și sunt o dovadă a respectului și preocupării pe care le împărtășim pentru sănătatea dumneavoastră. Facem apel la calm și responsabilitate civică atunci când situația va impune să apelați în această perioadă la un serviciu consular din partea misiunilor diplomatice ale României de pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture