Aproape 600 de angajați care nu s-au imunizat anti-Covid, urmează a fi concediați din compania aviatică United Airlines

În jur de 67.000 de angajaţi ai companiei, mai puţin de 3%, au voit o scutire medicală sau religioasă. Iar 99% au ales să se vaccineze.

United Airlines va concedia aproape 600 de angajați care nu s-au vaccinat anti-Covid. La începutul lunii august, compania americană ceruse tuturor angajaților săi să se imunizeze, transmite newsmaker.md

Aproape 600 de angajați care nu s-au vaccinat ati-Covid, vor fi concediați din compania United Airlines.

Din cei aproximativ 67.000 de angajaţi ai companiei United Airlines, mai puţin de 3%, au voit o scutire medicală sau religioasă. Iar 99% au ales să se vaccineze.

„Am solicitat vaccinarea pentru toţi angajaţii United Airlines din Statele Unite dintr-un motiv simplu: să asigurăm siguranţa angajaţilor noştri. Adevărul este că toată lumea este mai în siguranţă atunci când toţi sunt vaccinaţi”, au precizat, într-un mesaj public, CEO-ul companiei, Scott Kirby, şi directorul pentru afaceri publice, Brett Hart.

Pentru cei 593 de angajaţi care nu au făcut dovada vaccinării, compania va iniția un proces de concediere conform procedurii negociate cu sindicatele.

„A fost o decizie incredibil de dificilă, dar prioritatea noastră a fost siguranța echipei noastre”, potrivit conducerii companiei.

Încă din luna ianuarie Scott Kirby a anunțat că are drept scop de a impune vaccinarea tuturor angajaților companiei de pe teritoriul SUA.

De a impune vaccinarea angajaților, angajatorul are dreptul, doar atunci când aceștia merg la birou, excepție fac cazurile în care sunt sunt prezentate motivaţii medicale sau obiecţii de natură religioasă, potrivit agenţiei federale americane pentru aplicarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC).

Compania United Airlines prevăzuse de la bun început să-i treacă în concediu fără plată, începând cu data de 2 octombrie, pe angajaţii cărora li s-a acordat scutiri. Aceștia vor rămâne însă în companie până în data de 15 octombrie, până când se va finaliza un proces iniţiat de angajaţii cărora li s-a refuzat scutirea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture