Armata Națională se implică în lupta cu COVID-19

Armata Naţională intervine, la solicitarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, cu unităţi de tehnică şi efectiv pentru a sprijini autorităţile în lupta cu noul virus COVID-19.

Astfel, microbuze de tip IVECO şi Chevrolet au plecat în această dimineaţă spre câteva instituţii medicale, printre care Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă şi Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, pentru asigurarea transportării personalului medical la locul de muncă şi acasă.
Potrivit ministrului Apărării, decizia de a oferi unităţile de transport ale armatei în acest scop a fost luată la solicitarea conducerii Guvernului Republicii Moldova şi, în special, a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, specificând că.
”Este de datoria noastră, a tuturor, să ajutăm cu ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus şi a ajuta cadrele medicale, care au grijă de sănătatea pacienţilor, să ajungă acasă în siguranţă şi la timp. Militarii noştri se vor afla la datorie pe o perioadă nedeterminată şi vor interveni ori de câte ori va fi nevoie”, s spus Alexandru Pînzari.
În acelaşi timp, ambulanţele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat sâmbătă şi duminică, spre casă pacienţii care iniţial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative. Totodată, alte vehicule din dotarea Armatei Naţionale sunt pregătite să se deplaseze, la necesitate, spre instituţiile medicale strategice, pentru a prelua medicii, potrivit TVR Moldova.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture