Autoritățile deschid conturi pentru donații pe timp de pandemie, iar CNPF vrea să cumpere covoare de 100.000 de lei

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a inițiat joi, 2 aprilie, procedura de achiziții a opt covoare pentru 100.000 de lei, în condițiile în care autoritățile au deschis conturi pe care cetățenii sunt îndemnați să doneze bani pentru a ajuta sistemul medical în lupta cu pandemia de COVID-19. Totuși, după mai multe apeluri, reprezentanții CNPF ne-au anunțat despre anularea licitației.

Instituția intenționează să procure cinci covoare pentru coridor, două pentru sala de ședințe și unul pentru anticameră, acestea fiind din lână și cu înălțimea plușului de 9±1 mm.

  • Licitații publice pe timp de pandemie. Pe ce vor să cheltuiască autoritățile milioane: „Dacă apar alte circumstanțe, poate fi amânată”

După mai multe încercări de a discuta cu responsabilul de licitație, persoana de la anticameră ne-a comunicat că procedura va fi anulată.

„Grupul de lucru s-a convocat și a decis să anuleze licitația. În curând va fi publicat pe pagina web. Va fi scoasă toată informația ce ține de licitație, fiindcă… așa”, a declarat aceasta, fără a oferi mai multe explicații.

Totuși, ulterior, am reușit să discutăm cu Igor Pulber, șeful Direcției administrare și secretariat, care ne-a spus că „acest caz este consumat”.

„Am anulat deja licitația. Persoana responsabilă a fost o perioadă în concediu medical, nu a cunoscut și acum deja ne-am consultat și am luat decizia de a o anula. Achiziția este planificată în planul anual de achiziții, am putea reveni, acum, în plină pandemie, nu avem nevoie”, a adăugat el.

Ministerul Finanțelor și Primăria municipiului Chișinău au deschis conturi pentru donații în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Totodată, mai mulți agenți economici au donat bani și alte obiecte necesare pentru a ajuta sistemul medical din R. Moldova.

Sursa: zdg.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture