Autoritățile propun majorarea indemnizației unice la nașterea copilului

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat și propune pentru consultări publice proiectul hotărârii Guvernului ce prevede majorarea cuantumului indemnizației unice la nașterea copilului de la 9.459 lei până la 10.068 lei.

0

Potrivit Anexei nr. 1 la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1478/2002 cu privire la indemnizaţiile adresate familiilor cu copii prevede majorarea cuantumului egal cu valoarea monetară a coşului minim de bunuri necesare la naşterea copilului, calculată pentru anul precedent naşterii copilului, cu circa 609 lei, transmite Deschide.md.

Potrivit acestui  proiect, prevederile hotărârii vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie a anului  2022 și se vor aplica în cazul copiilor născuți după această dată.

Menționăm că mijloacele financiare necesare au fost planificate în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022 și conform estimărilor, în anul 2022 de această indemnizație ar putea beneficia peste circa 36.000 de copii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture