Belgia: Noii asistenți din spitalele vorbesc peste 53 de limbi

Belgia a găsit soluția cea mai sigură pentru verificarea pacienților care ajung în spitale. Oamenii sunt întâmpinați de roboţi care vorbesc peste 53 de limbi, detectează febra şi îi verifică dacă poartă corect măştile faciale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Pacienţii care se prezintă la Spitalul Universitar Anvers vor trebui să răspundă unor întrebări online sau în faţa unor chioşcuri cu dispozitive interactive.

Spitalul Universitar din Anvers primeşte 2.000 de pacienţi pe zi şi va începe să accepte din nou vizitatori săptămâna viitoare.

Un robot scanează un cod QR, analizează răspunsurile, verifică temperatura solicitanţilor şi stabilesc dacă aceştia poartă corect măştile sanitare.

Fabrice Goffin, directorul executiv al companiei belgiene Zorabots, asigură că roboţii dezvoltaţi de această firmă sunt deja prezenţi în spitale, aziluri şi hoteluri încă din 2013, însă în perioada actuală le-a fost atribuit un nou rol. Roboţii în cauză nu vor efectua teste de diagnosticare a maladiei COVID-19, dar pot să ofere personalului medical o serie de informaţii utile.

“Marele avantaj al acestor roboţi în comparaţie cu un terminal fix este acela că robotul poate să se mişte, poate să se deplaseze spre oameni, poate să vorbească cu aceştia şi chiar să le vorbească în limba lor maternă. Noul robot vorbeşte mai mult de 53 de limbi”, a declarat el pentru Reuters TV.

Potrivit lui Michael Vanmechelen, managerul sălilor de operaţie ale spitalului belgian, o persoană care prezintă febră atunci când pătrunde în unitatea medicală poate fi îndrumată de către robot – un dispozitiv de tip non-touch – spre o zonă special amenajată.

Jan Bussels, directorul Digitopia, compania care a dezvoltat software-ul şi interfaţa noilor roboţi, spune că ei au fost concepuţi pentru a prelua sarcini repetitive şi pentru a permite personalului medical, deja suprasolicitat, să se concentreze asupra activităţilor principale din această profesie.

Roboţii belgieni, care au un preţ de vânzare de 30.000 de euro, au fost deja trimişi în clinici din Franţa, Olanda, Statele Unite şi Rwanda şi funcţionează de asemenea în câteva magazine de calculatoare din Belgia.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture