BNS: Moldovenii cumpără mai puține mașini în leasing

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2020, volumul finanțărilor prin leasing a scăzut cu 23%  în comparație cu 2019. Astfel, au fost acordate în leasing mijloace fixe în valoare de 1,4 miliarde lei, cu 412,3 milioane de lei mai puțin decât în anul precedent, transmite agora.md.

Cei mai mulți bani au fost solicitați pentru cumpărarea mijloacelor de transport, fiind vorba despre  1,3 miliarde lei sau 93% din totalul împrumuturilor. Pentru procurarea autoturismelor au fost acordate 900 de milioane de lei.

În anul 2020, valoarea creditelor cu termen de achitare de până la trei ani a constituit 676,5 milioane de lei sau 48% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing. Volumul împrumuturilor luate pentru o perioadă de la trei la cinci ani a fost de 710,3 milioane de lei, adică 51% din valoarea totală.

Totodată, 53% din bani au fost acordați persoanelor fizice, iar restul de 47% întreprinderilor şi organizațiilor.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture