BUGETUL MUNICIPIULUI BĂLȚI VOTAT ÎN PRIMA LECTURĂ: DEZBATERI APRINSE ÎN CONSILIU

344

Bugetul municipal a fost votat de Consiliul Municipal Bălți în prima lectură. Veniturile municipiului se vor ridica la 644 milioane 890 mii lei, iar cheltuielile vor constitui 645 milioane 890 mii lei. Consilierii din partea fracțiunii ”Partidul Nostru” nu au susținut propunerea lui Boris Marcoci de a majora taxele locale pentru anumite categorii de agenți economici din Bălți.

Primarul de Bălți Renato Usatîi a atras atenția asupra faptului că bugetul este votat în condițiile, când autoritățile centrale nu au acceptat propunirile autorităților locale ale capitalei de nord, în ceea ce privește creșterea cotei de revenire în oraș a impozitelor plătite de localnici în bugetul republican.

Consilierul municipal Maxim Calmîcov a menționat că bugetul real al Bălțiului, care, spre deosebire de majoritatea altor localități, este un donator al economiei statului, este de doar 274 milioane lei pe an. Restul – sunt transferuri din bugetul de stat cu scop special pentru domeniul educației.

Președintele fracțiunii Partidului Socialist, Iurie Prisacari, a cerut ca parlamentul, guvernul și administrația președintelui țării să nu fie implicate în dezbaterile despre bugetul de Bălți.

Elena Grițco, consilierul municipal din partea PN i-a explicat colegului său Iurie Prisacari de ce este imposibil de a nu implica puterea centrală de stat în procesul bugetar.

Consilierul municipal din partea PSRM, Serghei Gramma, a încercat să demonstreze că Parlamentul a făcut multe pentru creșterea bugetului bălțean. Primarul de Bălți și consilierii din partea Partidului Nostru i-au argumentat opusul.

Bugetul municipiului Bălți urmează să fie votat în lectura finală până la sfârșitul anului.

Бельцкий бюджет принят в первом чтении: жаркие споры в совете

Бельцкий бюджет принят в первом чтении: жаркие споры в совете

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise