CE AU CĂUTAT LA BĂLȚI POLIȚIȘTII DE LA FULGER, ÎNARMAȚI CU KALAȘNIOV?

105

Joi, 13 aprilie în a doua jumătate a zilei, mai mulți bălțeni au atras atenția că pe diferite străzi ale municipiului au fost amplasate echipaje ale Inspectoratului Național de Patrulare. Alături de agenții de circulație se aflau și polițiștii din cadrul Batalionului cu destinație specială Fulger. Aceștia erau înarmați cu pistoale  mitralietră de tip Kalașnikov. Unii telespectatori au informat jurnaliștii de la BTV că  astfel de posturi au fost observate pe străzile: Calea Ieșilor, Ștefan cel Mare și în apropiere de Autogară.

Pentru a afla care este scopul acestor echipaje mixte, reporterii BTVs-au deplasat la fața locului. Unul dintre posturile menționate își desfășura activitatea lângă primărie.

Inspectorii stopau automobilele.  Șoferii acestora erau rugați să prezinte actele și să deschidă ușele portbagajelor, pentru verificare. Potrivit explicațiilor oferite de  Căpitanul Regimentului de Patrulare Nord, Eugen Munteanu, scopul acestor acțiuni poartă un caracter profilactic, în legătură cu ultimele accidente soldate cu moartea a doi tineri. Polițiștii au refuzat să ofere detalii despre care accidente este vorba și când au avut loc.

EUGEN MUNTEANU, CĂPITAN INP

Acțiunea se desfășoară pe o anumită perioadă. Noi desfășurăm operațiune atât la Bălți cât ți în alte regiuni din nordul țării.  Ea se petrece ziua și noaptea.

– De ce  aveți nevoie de asistența  angajaților Batalionului Fulger?

-Nu pot să vă divulg informația.

-Căutați infractori?

-Se petrec măsuri preventiv profilactice.

-Au fost sporite doar măsurile de securitate, nu-i așa?

– Și așa putem să-i spunem.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea acestor acțiuni de profilaxie, jurnaliștii nu au obținut.

Pe rețelele de socializarea, unii internauți și-au exprimat îngrijorarea. Ei au scris că astfel de acțiuni au drept scop intimidarea cetățenilor, prin folosirea armatei pentru dispersarea protestatarilor și detașamentelor speciale împotriva șoferilor treji, care refuză să expire aerul în muștiucurile murdare ale Etilotesterelor.

De aceeași părere este și vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu care s-a aflat în vizită la Bălți în aceași zi. El a declarat în cadrul emisiunii Față în Față că așa-zisa defilare a polițiștilor înarmați de la Fulger, pe străzile din oraș poartă un caracter de intimidare.

ILIAN CAȘU, VICEPREȘEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU

Nu este nici profilaxie, nici menținerea ordinei publice, ci este o acțiune

clară de intimidare din partea regimului mafiot. Alte explicații nu există.

În data de 10 aprilie, în cadrul operațiunii Nopți albe organizată de Inspectaoratul Național de Patrulare la Chișinău a fost nevoie de intervenția polițiștilor de la Fulger, pentru a potoli spiritele șoferilor băuți la volan, care s-au luat la harță cu agenții de circulație.

Cmentariile sunt închise